MUMİA / İbn-i Sina

24-12-2019 23:35
MUMİA / İbn-i Sina
Bu maddenin tarihçesi incelendiğinde, 2500 yıl öncesinde Aristo ve sonrasında İbni Sina, Biruni, Pare Djona Verena, Giy de Lya Fonten, Blaunt, Robert Djeymes, N. V. Slyunin gibi bilim adamlarının  bu maddenin faydalarına işaret etmiş olduğu ve detaylı araştırılmasını istediği belirtilmiştir.

Mumya`nın faydaları ve tedavi ettiği bilinen hastalıklardan bazıları;
Mide ülseri
Ulseratif kolit
Asit eksikliği
Kabızlık
Polipler, rhinitis ve antritis rinite
Anjin
Antritis ve orta kulak iltihabi
Zatülcenp
Astım
Tüberküloz
Radiculitis
Kırıklar, yaralar, travma ve yanıklar
Kalp hastalığı
Sistit
Böbrek tasları
Sinir bozukluklari
Seker Hastaligi
Vajina ve erozyon
Pyelonephritis ve idrarini tutamama
Karaciger ve siroz
Hepatit
Botkin ve kolesistit
Throm
Dis ve agiz Hastaliklari
Furunculosis
Alerjik isilik
Mammary bezi bir inflamasyon
Hipertansiyon ve kardiyovaskuler hastalıklar
Kan Hastalıkları
Hemoroit
Nevralji
Kemik kırılması
Mide ülseri
Polipler,
Ülseratif kolit
Rhinitis ve antritis rinite  
Bronşit 
Radiculitis
Baş ağrısı, uykusuzluk
Şeker Hastalığı
Botkin ve kolesistit
Furunculosis
Astım
Sakrum ağrı
Kalp Sistit
Böbrek Nefrit
Rahim boynu ve erozyon
Pyelonephritis ve idrarını tutamama
Hepatit
Throm
Glokom
Alerjik isilik
Hipertansiyon ve kardiyovaskuler hastalıklar

İbn-i Sina (LOKMAN HEKİM) Tıp adamı, fizikçi, yazar, filozof ve bilim insanı.
Buhara  (Özbekistan) M.S 980 yılında dünyaya gelmiş ve Hamedan şehrinde (İran) 1037 tarihinde 56 yaşında vefat etmiştir. Tıp ve Felsefe alanına ağırlık verdiği değişik alanlarda 200 kitap yazmıştır. Batılılarca, Orta Çağ Modern Biliminin kurucusu,hekimlerin önderi olarak bilinir ve "Büyük Üstad” ismi ile tanınır. Tıp alanında yedi asır boyunca temel kaynak eser olarak süre gelen El-Kanun fi’t-Tıb (Tıbbın Kanunu) adlı kitabı ile ünlenmiş ve bu kitap Avrupa üniversitelerinde 17. asrın ortalarına kadar tıp biliminde temel eser olarak okutulmuştur.  Türk bilim insanıdır
İbn-i Sina, Kuşyar isimli bir hekimin yanında tıp eğitimi aldı. Değişik konular üzerine 240’ı günümüze gelen 450 kadar makale yazdı. Elimizdeki yazıların 150 tanesi felsefe 40 tanesi de tıp üzerinedir. Eserlerinin en ünlüleri felsefe ve fen konularını içeren çok geniş bir çalışma olan Kitabü’ş-Şifa (İyileşme Kitabı) ile El-Kanun fi’t-Tıb’dır (Tıbbın Kanunu). Bu iki eser ortaçağ üniversitelerinde okutulmuştur. Hatta bu eser Montpellier ve Louvain’de 1650 yılına kadar ders kitabı olmuştur.
Samanoğulları sarayı kâtiplerinden Abdullah Bin Sina’nın oğlu olan İbn-i Sina (Batı’da Avicenna adıyla tanınır), babasından, ünlü bilgin Natili’den ve İsmail Zahit’ten ders aldı. Geometri (özellikle Öklid geometrisi), mantık, fıkıh, sarf, nahiv, tıp ve doğabilim üstüne çalışmalar yaptı. Farabi’nin el-İbane’s aracılığıyla Aristoteles felsefesini ve metafiziğini öğrenip, hastalanan Buhara prensini iyileştirince (997) saray kütüphanesinden yararlanma olanağına kavuştu. Babası ölünce, Cür-can’da Şirazlı Ebu Muhammed’ten destek gördü (Tıp Kanunu’nu Cürcan’da yazdı). Çağında tanınan bütün Yunan filozoflarının ve Anadolu doğacılarının yapıtlarını incelemiştir.

Kaynak; 
http://shilajit-mumya.blogspot.com.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.